Program ljeto 2014

on .

PROGRAM  ZA  SEZONU  2014.
14.9. Stara Stara Novalja 2_ izabrane fotografije iz obiteljskih škafetina, 2. dio izložbe koja je prošloga ljeta izazvala najviše emocija i najveću posjećenost.

Staronovaljsko ljeto 14_ završna izložba sezone, kao i prošle godine, 'međunarodna' grupna izložba fotografija kao rezultat ljetnog natječaja;

 

 

lipanj/srpanj/kolovoz/rujan
Otvoreni orkestar Skala do Sunca _ glazbeno-literarna radionica čiji je cilj stvaranje pjesama za izvedbe uživo te njihovo snimanje i potom korištenje uz video materijal. Sudjeluju svi zainteresirani koji svojim kreativnim i izvedbenim mogućnostima mogu i žele pridonijeti oblikovanju zvučne slike/soundtracka projekta Skala do Sunca.

Akcija čišćenja dolnjeg

on .

Sportsko – kulturno društvo „Stara Novalja“ i TZM Stara Novalja Vas pozivaju
07.06. , subota – Akcija čišćenja dolnjeg
Skupljanje na Uljaku, partenca u 09:00. Nakon akcije druženje uz iće i piće.
08.06. , nedjelja – Turnir svetog Petra u boćanju– razigravanje po skupinama. Početak u 16:00.
15.06. , nedjelja – Turnir svetog Petra u boćanju– završnica. Početak u 16:00.
Prijava ekipa na Drljandi na dan turnira. Ekipe se sastoje od 3 igrača, od kojih svatko igra s 2 boće. Igra se do 13 na dvije dobivene partije.
Kotizacija 150 kn po ekipi.

Obavijest HGK

on .

Prema, ulaskom Hrvatske u EU, prihvaćenim smjernicama, građanin „privatni iznajmljivač“ koji prima usluge od poreznih obveznika iz drugih članica EU-a dužan je zatražiti PDV identifikacijski broj. Ako te usluge prima iz zemalja koje nisu članice EU-a ili iz Hrvatske, tada nisu dužni zatražiti PDV identifikacijski broj. PDV identifikacijski broj ne trebaju zatražiti niti oni „građani iznajmljivači“ koji neposredno pružaju usluge smještaja poreznim obveznicima iz drugih članica EU-a jer je mjesto oporezivanja ono na kojemu se nalazi nekretnina a to je Republika Hrvatska.
 
U slučaju kada je potrebno zatražiti PDV identifikacijski broj on se mora zatražiti kod nadležne ispostave Porezne uprave 15 dana prije početka primanja usluge. PDV identifikacijski broj se mora zatražiti popunjenim obrascem – Zahtjevom za registriranje za potrebe PDVa.(Obrazac P-PDV).
 
Dodjelom PDV identifikacijskog broja za građane nastaje obveza obračuna PDVa, ali samo u odnosu na usluge koje su im obavili porezni obveznici iz drugih članica EU-a. Dodjelom PDV identifikacijskog broja „građanin iznajmljivač“ ne upisuje se u registar obveznika PDVa. To znači da građani koji primjenjuju paušalno oporezivanje takav način oporezivanja primjenjuju i nakon dodjele PDV identifikacijskog broja.
 
Nakon što su dobili PDV identifikacijski broj „građani iznajmljivači“ su dužni za usluge koje primaju od poreznih obveznika z država članica EU-a:
- na primljenu uslugu obračunati i  platiti hrvatski PDV od 25%
- podnijeti obrazac PDV i obrazac PDV-S za obračunska razdoblja u kojima je usluga primljena i u kojima će iskazati vrijednost primljene usluge i obračunati PDV
- u obrascu PDV primljene usluge i obračunati PDV iskazuje se na rednom broju II.10.
 
Obveze „građana iznajmljivača“ koji primaju usluge isključivo od poreznih obveznika iz trećih zemalja:
- na primljenu uslugu obračunati i platiti hrvatski PDV
- podnijeti obrazac PDV za obračunska razdoblja u kojima je usluga primljena i gdje se iskazuje vrijednost primljene usluge i obračunati PDV
- u obrascu PDV vrijednost primljene usluge i obračunati PDV iskazuje se na rednom broju II.13.
 
Obveza „građana iznajmljivača“ koji primaju usluge  od poreznih obveznika iz država članica EU i poreznih obveznika iz trećih zemalja:
 
Sve kao i u prethodnim slučajevima osim što se u obrascu PDV-S ne iskazuju usluge koje su im obavili porezni obveznici iz trećih zemalja. U obrascu PDV vrijednost usluga koje su im obavili porezni obveznici iz država članica i obračunati PDV iskazuju se na rednom broju II.10. U obrascu usluga koje su im obavili porezni obveznici iz trećih zemalja i obračunati PDV iskazuju se na rednom broju II.13.
Rok za podnošenje navedenih obrazaca je do 20.og dana u mjesecu za nakon zaključenja prethodnog mjeseca za koji se podnosi izvješće. Iznos obračunatog i iskazanog PDV-a „građanin iznajmljivač“ treba platiti do zadnjeg dana u mjesecu koji slijedi nakon mjeseca za kojega se plaća obaveza.(kada je usluga obavljena).
 
I dalje građani iznajmljivači koji to ne žele nisu obveznici PDV-a i nemaju pravo na odbitak pretporeza. Ako žele,mogu predati zahtjev za ulazak u sustav PDV obveznika.
Više informacija može se dobiti na www.porezna-uprava.hr 
Dakle, jasno je da nema mogućnosti izbjegavanja naprijed navedenih obaveza pa savjetujemo svim pružateljima usluga u domaćinstvu da neodložno počnu primjenjivati opisane postupke samostalno ili putem ovlaštenih turističkih agencija ili knjigovodstvenih servisa. Također svaki građanin pružatelj usluga u domaćinstvu dužan je za prethodnu poslovnu godinu platiti turističku članarinu na ukupno ostvareni promet. Porezna uprava će po jednom i drugom pitanju vršiti nadzor.
 

HBOR - Turizam

on .

Cilj Programa je realizacija investicijskih projekata malih i srednjih te velikih poduzetnika u turističkoj djelatnosti, a kojima se stvaraju uvjeti za poticanje zapošljavanja, produženje turističke sezone te povećanje prihoda u turizmu s ciljem podizanja konkurentnosti Hrvatske kao turističke destinacije.

Seminar za TURISTIČKE VODIČE

on .

Seminar za TURISTIČKE VODIČE
Sveučilište u Zadru organizira zakonom propisane seminare i ispite za:
TURISTIČKE VODIČE za Zadarsku i Ličko-senjsku županiju
 
Upisi su 10. i 11. veljače 2014. u vremenu 13.00-15.00 sati (zgrada DHM-a, 3. Kat, Ruđera Boškovića 5/III, Zadar) i 17.00-18.00 sati (Novi kampus, kabinet 20, dr. Franje Tuđmana 24i, Zadar).
Sve informacije na  e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili tel. 023 200 620.
Uz prijavu priložiti preslik domovnice i  preslik diplome ili svjedodžbe o završnom ispitu - SSS IV. stupnja (original dokumenti na uvid).
Cijena seminara je 7.500,00 kn i plaća se u tri rate (veljača, lipanj, rujan)

Maškare 2014

on .

Dragi prijatelji, svi ki živete za maškare i tanci,pozivamo vas na STARONOVALJSKE MAŠKARE 2014!
Omaškarajte se i dođite, popijte kikod žmulj, zaigrajte tombolu, veselite se, tancajte svake subote od 08.02. do utorka, 04.03.u konobi Porat, Stara Novalja od 21h zabavljat će vas i svirat u veselin ritmovima Grupa Vista i trio My Way iz Zadra!
 
08.02., subota – Grupa Vista
15.02., subota – My Way
22.02., subota – Grupa Vista
01.03., subota – My Way
04.03., utorak – nakon još jedne tradicionalne Jurove povorke po mestu, uz čitanje teštamenta i paljenje Jura, zatancajte još jedanput uz Grupu Vista
 
 
Ulaz slobodan! Vidimo se!
Sportsko – kulturno društvo „Stara Novalja“, MO Stara Novalja, TZ Stara Novalja, Grad Novalja

Akcija čišćenja podmorja i donjeg kraja

on .

Tradicionalno  kao  i svake godine Turistička zajednica mjesta Stara Novalja  u suradnji sa Sportskokulturnim društvom Stara Novalja  , mještanima  i Ronilačkim klubovima  organizirala je  akcije čišćenja podmorja  i donjeg kraja .  Zahvaljujemo svim sudionicima ovih akcija, a posebno članovima  ronilačkih klubova:  Ocean Pro, Amfora , Lagona Divers  iz Stare Novalje i Dupin iz Novalje.

Nova stranica

on .Stranica krenula s radom. Nova stranica je puštena u rad ali još nije napunjana sa svim informacija tako da budite uz nas.