Loading...
Home 2018-07-18T11:59:02+00:00

Najave

Općenito

U dugoj pitomoj uvali sjeverozapadnog dijela otoka Paga, zaštićenoj od južnih i sjevernih vjetrova, protegnula se Stara Novalja. Dozvolite nam da Vam kroz sljedećih nekoliko trenutaka ispričamo priču o našem mjestu.

Sve je ovdje vezano uz kamen i more. Ovce koje traže sakrivenu travku, masline, smokve i grožđe stisnuti između kamenitih brežuljaka i ljudi. A da je tako bilo još od daleke prošlosti svjedoče brojni ostaci povijesnih spomenika i arheoloških nalazišta. Preksana bizantska tvrđava »Svetojanja« iz VI. stoljeća kao da je iznikla iz kamena i ponovno se stopila s njime. Čuvala je morski prolaz od gusara. A crkvica Sveti križ i Sveta Marija, koje more zapljuskuje svojim valovima, čuvale su ribare i zvonima ih pozivale da se vrate u mirnu zavjetrinu svoje uvale. Volite li ronjenje, odavde možete krenuti i u razgledanje jednog od najljepših arheoloških nalazišta na Jadranu s više od stotinu odlično sačuvanih amfora iz I. st. p. Krista. U obližnjoj Novalji pronaći ćete Rimski vodovod dugačak više od jednog kilometra.

Duž cijele uvale uz obiteljske apartmane i pansione nižu se malene pješčane plaže koje na kraju uvale završavaju prekrasno uređenom plažom »Trinćel« na čijem se središnjem jarbolu ponosno vijori Europska plava zastava, garancija kvalitete i čistog mora te ekološki sačuvanog okoliša i čistoće. Ako volite aktivni odmor, u Staroj Novalji, pored idealnih prirodnih uvjeta za sport i rekreaciju, pripremili smo Vam i uređene biciklističe staze, plaže sa sadržajim za rekreaciju, odbojku na pijesku, ronilačke centre sa školama ronjenja, školu jahanja. Sportski tereni za tenis, nogomet i košarku naći ćete u nekoliko kilometara udaljenoj Novalji. Gastronomska ponuda u restoranima zadovoljit će i najveće gurmane. Uživat ćete u čuvenom paškom siru i janjetini ali i u biranim ribljim specijalitetima i plodovima mora, sve uz blage okuse tradicionalne mediteranske kuhinje. Nezaboravnost doživaljaja upotpunjuju šetnje uz more i čarolije zvjezdanih noći, a pjesma zrikavaca kao da doziva novi dan, neki novi susret. Ljetne noći ispunjene su mnogim zabavnim i kulturnim događanjima u Novalji. Uz brojne koncerte zabavne i klasične glazbe, klapske pjesme, maštovite cjelovečernje zabave i kazališne predstave, ovdje je i poznata plaža »Zrće« sa svojim danonoćnim programima privući će mlade i sve one koje se osjećaju mladima.
Vjerujemo da smo Vam ovim kratkim prikazom Stare Novalje uspjeli dočarati lijepotu našeg ljeta.

Dođite i uvjerite se sami!

Veselimo se Vašem dolasku!

KALENDAR DOGAĐANJA 2018 

 

19.07. –Ribarska noć-grupa PRVI PLAN-riva Uljak-21,00 

20.07. -Otvaranje izložbe „Lovro Peranić“- Kaštel ,galerija „Skale do sunca“21,00 

26.07.-Teatar OZ- „KLJUČARICA”  21,00 .-riva Uljak 

01.08.-Otvorenje izložbe Vedrana Valenčić-„APOGEJA“-Mjesni dom-21,00 

09.08.- Rbarska noć-grupa „BRACERA BAND“-riva Ujak-21,00 

17.08.-Teatar OZ-„VRTUlJAK“-riva Uljak-21,00 

22.08.-Otvaranje izložbe  Mislav Lešić „REALIZAM ĆORAVA SOKAKA“

                -Mjesni dom, 21,00 

23.08. – Ribarska večer-grupa PRVI PLAN- riva Uljak-21,00 

01.09.- 09.09.-Dječja radionica kaširanog papira 

08.09.- Eko akcija čišćenja podmorja 

22.09.- Memorijalni turnir u boćanju-Oliver Matijević 

 

Listopad 2018-  Staroslavenska mitologija, rakijada

Studeni 2018-  radionice crtanja i slikanja, izrada skica za maske

Prosinac 2018-  radionice izrade Božičnih ukarasa